TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

COOPAC

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

DUKUNDEKAWA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

FECAFEM

As the world’s 12th biggest coffee-exporting country, Ecuador is one of the few countries to produce both of the two significant beans consumed worldwide: Arabica and Robusta. Despite that fact, many Manabi farmers in the north-west of the country struggle to make a decent living. The already small growing areas in the region have been […]

APEOSAE

The federation of small bio agri-exporters in the south of Ecuador, or APEOSAE, is a second-degree cooperative created in 2006 to provide better commercial alternatives for coffee, cocoa, bananas and other agricultural products from the farms of its members. APEOSAE commercialised certified bio and fair trade products. Due to the structural limitation to the collection, […]

Dusangirijambo

Dusangirijambo, se situe dans le nord-est du pays. Les collaborateurs et membres de cette coopérative ont bénéficié de différentes formations portant sur l’agriculture biologique et la gestion d’entreprise. Trois pépinières ont été créées pour produire des plants de café et des arbres d’ombrage. Des haies destinées à contrer l’érosion des sols sur les collines ont […]

Nkamwa Yacu

La Organisation de producteurs NKAMWA YACU est une organisation de caféiculteurs des collines de la commune de Butihinda dans la province de Muyinga, près de la frontière Tanzanienne. Elle a été créé le 15 janvier 2007 par des caféiculteurs afin de construire une station de lavage et de se doter d’une infrastructure pour transformer leur […]

COCOCA

Au Burundi, le terme « Horamama » rappelle avant tout une chanson traditionnelle entonnée par les femmes qui se rendent au champ ou qui rentrent chez elles. Il signifie « courage » ou « puissance », et est censé leur faire oublier leur fatigue. À présent, Horamama est aussi la marque de café de la COCOCA, une union de 33 coopératives […]

Africa Coffee Academy

Established in 2007 with its headquarters in Kampala, Uganda and its country offices in Kenya and Burundi, Africa Coffee Academy is an independent source of coffee knowledge consultancy, training and direct services. ACA is a private sector-led initiative that aims to provide technical assistance to the coffee value chain to ensure compliance to international market requirements […]

COOPADE : Coopérative Paysanne de Développement

Les fermes membres de la Coopérative Paysanne de Développement (COOPADE/COOP-CA), fondée en 2014, sont situées dans la région de Lubero, en bordure du parc national des Virunga, à une altitude de 1300 à 2100 m. En 2019, la COOPADE comptait 4518 membres dont 3089 certifiés UTZ et BIO et 1429 membres en phase de conversion. […]

COOKKANZ : Coopérative Kawa Kanzururu

La Coopérative KAWA KANZURURU (COOKKANZ) est une organisation paysanne, créée en 2014 par les producteurs et productrices du café arabica dans le secteur de Ruwenzori, territoire de Beni avec l’accompagnement et l’appui de RIKOLTO-RDCongo. Elle intervient dans la production, la collecte, le traitement et la commercialisation du café de ses membres réunis dans les 24 […]

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.