Trade for Development Centre is a programme of Enabel, the Belgian development agency.

KIWATA : Kikundi Cha Wakulima Wa Tangawizi

KIWATA is a kidney bean and ginger farmers cooperative with 500 members located in Madaba, 115 km from the Songea municipality. The cooperative’s goal is to promote the growth and promotion of organic ginger and red kidney beans by using international organic farming best practices. KIWATA’s aim is to ensure high-quality organic certification for its […]

Grenier du paysan

Le Grenier du Paysan est une société commerciale fondée en 2007 par les producteurs de plusieurs villages de Kenieba au Mali, l’une des régions les plus pauvres du pays. L’entreprise Grenier du Paysan a comme activité principale la transformation (décorticage, lavage et précuisson) du fonio, qui est préalablement produit par l’organisation Benkouto. En effet, le […]

Fédération Yakaar Niani Wulli

La fédération Yakaar Niani Wulli a été créé en 1997 suite à la perte de productivité de l’agriculture sénégalaise (cause climatique, baisse de fertilité des sols liée à la pression démographique, mauvaise gestion des ressources naturelles). Cette fédération rassemble des producteurs engagés dans une vision agroécologique du développement de leurs territoires. Lors de sa création, […]

FECAFEM

As the world’s 12th biggest coffee-exporting country, Ecuador is one of the few countries to produce both of the two significant beans consumed worldwide: Arabica and Robusta. Despite that fact, many Manabi farmers in the north-west of the country struggle to make a decent living. The already small growing areas in the region have been […]

Dusangirijambo

Dusangirijambo, se situe dans le nord-est du pays. Les collaborateurs et membres de cette coopérative ont bénéficié de différentes formations portant sur l’agriculture biologique et la gestion d’entreprise. Trois pépinières ont été créées pour produire des plants de café et des arbres d’ombrage. Des haies destinées à contrer l’érosion des sols sur les collines ont […]

DUKUNDEKAWA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

Ecamom

ECAMOM travaille avec plus de 2 000 producteurs de cacao à Méagui pour produire des fèves de cacao séchées, qu’ils vendent en vrac. Fondée en 2006 par 300 producteurs de cacao, l’association compte aujourd’hui 2 442 membres, qui font partie de 10 coopératives de producteurs. L’année dernière, ECAMOM a remporté le prix Alassane Ouattara de […]

COOPADE : Coopérative Paysanne de Développement

Les fermes membres de la Coopérative Paysanne de Développement (COOPADE/COOP-CA), fondée en 2014, sont situées dans la région de Lubero, en bordure du parc national des Virunga, à une altitude de 1300 à 2100 m. En 2019, la COOPADE comptait 4518 membres dont 3089 certifiés UTZ et BIO et 1429 membres en phase de conversion. […]

COOPAIN CABANA

Founded in 2010 in Peru, COOPAIN CABANA is an agro-industrial cooperative that produces organic quinoa and cañihua. Currently composed of more than 600 families, it is a cooperative that practises family farming. These families grow, process and market organic products adapted to national and international markets. The activity of this cooperative allows a better socio-economic situation for the […]

COOPAC

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

This website uses cookies to make sure you have the best possible user experience.