EWAD and Syanyonja Artisan Miners’ Alliance (SAMA)
In the remote Busia district, in eastern Uganda, more than 600 farmers try to complement their scarce incomes with gold exploitation. However, on top of the environmental costs
In the remote Busia district, in eastern Uganda, more than 600 farmers try to complement their scarce incomes with gold exploitation. However, on top of the environmental costs
Formerly known as Nsangi Coffee Farmers Association (NCFA), CECOFA was founded in 2005 by a small group of entrepreneurial farmers and is now made up of 3,200 employees
Located in Kampala, Easy Afric Designs Ltd. (EAD) was created in 2001 by Sarah Nakisanze, an industrial artist and teacher. With her passion for artistic creation, she sought
Vietnam Rural Industries Research and Development Institute (VIRI) was created in 1997 as a leading non-governmental organisation established by the Ministry of Science and Technology
Vietnam Ecological Linkage Company Limited (Ecolink Co. Ltd.) has been a pioneer of organic agriculture and fair trade in Vietnam since 2004. With support from its parent company (Hiep Thanh Co. Ltd.) and
CENFROCAFE was created on 26 October 1999 in northern Peru. It provides many services to its members (agricultural technical assistance, organisational development, access to health services, etc.) with the
CAPEMA began its activities in 2007 under the name Asociación Central Agropecuaria Perla del Mayo. It was in 2012 that CAPEMA really became a cooperative
APROCAM is a non-profit organisation that brings together small coffee and cocoa producers from the districts of La Peca, Copallín and Imaza in the province of Bagua
Founded in 1985, Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) is a private, non-profit socio-economic institution. Maquita began its work with grassroots church communities in the south of Quito, Afro-Ecuadorian farmers from
Welkom in Harvest Club, hartje Leuven. Voor haar gezellige concept store selecteert Stefanie Vereecken een breed aanbod aan kledij, deco, accessoires en verzorgingsproducten. Allemaal van leveranciers met het hart op de juiste plaats, net als Stefanie zelf. Kijk je mee?
In september 2020 hebben het Trade for Development Centre en The Shift een webinar georganiseerd om het initiatief te bespreken van de Europese Commissie over
Om de twee jaar publiceert het Trade for Development Centre een barometer over fair trade, een enquête die tot doel heeft de bekendheid van eerlijke handel in België en de mening en het gedrag van de Belgen op dit vlak in kaart te brengen. Dit jaar werden vragen gesteld over veranderingen in het aankoopgedrag naar aanleiding van de Covid-19-crisis.
De barometer van dit jaar, werd uitgevoerd door Incidence in opdracht van het Trade for Development Centre. De online enquête werd uitgevoerd tussen 30 juni en 02 augustus 2020 bij 1.212 personen tussen 16 en 80 jaar oud die in België wonen. De maximale foutmarge voor deze steekproef is 2,8%.
Koakaka is een koffiecoöperatie uit Rwanda die koffie van topkwaliteit produceert. In 2016 werd Koakaka geselecteerd voor een coachingmodule in marketing en in business management van TDC. Zo kregen ze alle tools in handen om hun postitie op de internationale markt te versterken. Met succes!
De coronacrisis, de klimaatverandering, de exploderende ongelijkheid, de vernietiging van de biodiversiteit … Het toenemend aantal crisissen drukt ons met onze neus op de feiten: ons handelsverkeer moet anders aanpakt worden. We moeten versneld werk maken van de ecologische en solidaire transitie waar onze samenleving nood aan heeft. Fair trade heeft alle troeven in handen om hieraan bij te dragen.
In navolging van het initiatief dat chocolatier Tony’s Chocolonely nam in Nederland schreven de Belgische ondernemingen Belvas en Kalani een brief aan de Belgische beleidsmakers, waarin zij oproepen tot een nationaal wettelijk kader voor corporate due diligence op vlak van mensenrechten en milieu. Ze nodigen nu andere bedrijven uit om zich bij hen aan te sluiten.
De chocolatier Galler, het Trade for Development Centre (Enabel), de coöperatie Yeyasso in Ivoorkust, de Universiteit Gent en het bedrijf ZOTO slaan de handen in elkaar voor een proefproject voor kwaliteitsvolle biologische cacao. Dat doen ze in het kader van het partnerschap Beyond Chocolate.
Necaayo werd in 2009 opgericht in Guiré, in het Westen van Ivoorkust. De coöperatie telt 1410 leden en brengt meer dan 3500 ton cacao op de markt. De cacaocoöperatie kreeg 3 jaar lang marketingcoaching van TDC en wist het te schoppen tot een van de meest toonaangevende cacaocoöperaties in de regio.
Onder het smetteloos witte oppervlak van de melk schuilt een sector in crisis en het zijn de kleine producenten die dreigen te verdrinken in de melkplas. Door de Europese overproductie kelderen de inkomsten van de boeren en hun werk is niet meer rendabel. Maar de overproductie heeft ook gevolgen voor Afrika. Daar staat ze de ontwikkeling van lokale zuivelketens in de weg.
Afgelopen mei kondigde Fairtrade Belgium een historische groei van Fairtrade gelabelde producten in ons land aan: + 41% in 2019. Dit uitstekende resultaat brengt het gemiddelde verbruik van Fairtrade-producten in België op 19,2 euro per persoon per jaar. Maar als je dit gemiddelde vergelijkt met de gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking van Fairtrade-producten in verschillende andere Europese landen, ziet het plaatje er helemaal anders uit.