AgroAndino
Physalis or Inca berries from Peru The bright orange berries with their papery sepals known as physalis or Inca berry not only look great, they are also full
Physalis or Inca berries from Peru The bright orange berries with their papery sepals known as physalis or Inca berry not only look great, they are also full
COPRONOS (COopérative des PROducteurs de Noix et Oléagineux de Samogohiri) est née suite à la dislocation d’une coopérative certifiée Fairtrade couvrant plusieurs villages du Sud du Burkina et
La Fondation de l’Université d’Abomey-Calavi (FUAC) a été créée en 2015 et a pour mission de réaliser des œuvres d’intérêt général à but non lucratif dans
FAKO est une microentreprise en plein essor créée en 2007 par la jeune entrepreneure Colette Yehouenou, qui lui a donné le nom de Fako (Désaltère-toi !). Dans son garage,
In the remote Busia district, in eastern Uganda, more than 600 farmers try to complement their scarce incomes with gold exploitation. However, on top of the environmental costs
Formerly known as Nsangi Coffee Farmers Association (NCFA), CECOFA was founded in 2005 by a small group of entrepreneurial farmers and is now made up of 3,200 employees
Located in Kampala, Easy Afric Designs Ltd. (EAD) was created in 2001 by Sarah Nakisanze, an industrial artist and teacher. With her passion for artistic creation, she sought
Vietnam Rural Industries Research and Development Institute (VIRI) was created in 1997 as a leading non-governmental organisation established by the Ministry of Science and Technology
Vietnam Ecological Linkage Company Limited (Ecolink Co. Ltd.) has been a pioneer of organic agriculture and fair trade in Vietnam since 2004. With support from its parent company (Hiep Thanh Co. Ltd.) and
Ontbossing wordt als het ware ‘meegesmokkeld’ via een gigantische hoeveelheid grondstoffen en producten die dagelijks op de wereldmarkten worden verhandeld. Ontbossing beperkt zich dus niet alleen tot de houthandel. Soja, palmolie, cacao, koffie, enz. zijn stuk voor stuk gewassen die veel nieuwe landbouwgrond opslokken en die meestal bestemd zijn voor de export. Door hun passiviteit of hebzucht hebben overheden en privébedrijven lang de andere kant op gekeken. Gelukkig begint er eindelijk een nieuwe wind te waaien …
Ray & Jules combineert een drang om de wereld te verbeteren met een ingenieurs-achtergrond. “De koffiesector stoot jaarlijks 60 miljoen ton CO2 uit. Wij willen die tot nul herleiden. Da’s ambitieus, maar mogelijk. Technologie zoals de onze kan bakens verzetten in een sector die al meer dan honderd jaar hetzelfde doet.” zegt mede-eigenaar Gert Linthout. Maak kennis met een wereldprimeur: op zonne-energie gebrande fairtradekoffie.
In september 2020 hebben het Trade for Development Centre en The Shift een webinar georganiseerd om te praten over de impact van de gezondheidscrisis op de producenten en over de maatregelen die de grote institutionele en fairtradespelers hebben genomen. Ze wisselden ook van gedachten over de eventuele noodzaak om een deel van de economie te herlokaliseren en een lokale eerlijke handel te ontwikkelen.
Welkom in Harvest Club, hartje Leuven. Voor haar gezellige concept store selecteert Stefanie Vereecken een breed aanbod aan kledij, deco, accessoires en verzorgingsproducten. Allemaal van leveranciers met het hart op de juiste plaats, net als Stefanie zelf. Kijk je mee?
In september 2020 hebben het Trade for Development Centre en The Shift een webinar georganiseerd om het initiatief te bespreken van de Europese Commissie over
Om de twee jaar publiceert het Trade for Development Centre een barometer over fair trade, een enquête die tot doel heeft de bekendheid van eerlijke handel in België en de mening en het gedrag van de Belgen op dit vlak in kaart te brengen. Dit jaar werden vragen gesteld over veranderingen in het aankoopgedrag naar aanleiding van de Covid-19-crisis.
De barometer van dit jaar, werd uitgevoerd door Incidence in opdracht van het Trade for Development Centre. De online enquête werd uitgevoerd tussen 30 juni en 02 augustus 2020 bij 1.212 personen tussen 16 en 80 jaar oud die in België wonen. De maximale foutmarge voor deze steekproef is 2,8%.
Koakaka is een koffiecoöperatie uit Rwanda die koffie van topkwaliteit produceert. In 2016 werd Koakaka geselecteerd voor een coachingmodule in marketing en in business management van TDC. Zo kregen ze alle tools in handen om hun postitie op de internationale markt te versterken. Met succes!
De coronacrisis, de klimaatverandering, de exploderende ongelijkheid, de vernietiging van de biodiversiteit … Het toenemend aantal crisissen drukt ons met onze neus op de feiten: ons handelsverkeer moet anders aanpakt worden. We moeten versneld werk maken van de ecologische en solidaire transitie waar onze samenleving nood aan heeft. Fair trade heeft alle troeven in handen om hieraan bij te dragen.
In navolging van het initiatief dat chocolatier Tony’s Chocolonely nam in Nederland schreven de Belgische ondernemingen Belvas en Kalani een brief aan de Belgische beleidsmakers, waarin zij oproepen tot een nationaal wettelijk kader voor corporate due diligence op vlak van mensenrechten en milieu. Ze nodigen nu andere bedrijven uit om zich bij hen aan te sluiten.
De chocolatier Galler, het Trade for Development Centre (Enabel), de coöperatie Yeyasso in Ivoorkust, de Universiteit Gent en het bedrijf ZOTO slaan de handen in elkaar voor een proefproject voor kwaliteitsvolle biologische cacao. Dat doen ze in het kader van het partnerschap Beyond Chocolate.